Moldova – câştigătoare la un concurs American de antreprenoriat

Zilele acestea Moldova s-a făcut cunoscută în Statele Unite ale Americii, câştigând premiul pentru Impact Social, la concursul internaţional de antreprenoriat pentru liceeni Diamond Challenge, de la Delaware.

Echipa câştigătoare – Modern Reflections, este alcătuită din trei fete din Orhei, care şi-au propus să creeze accesorii reflectorizante, care te pot face vizibil pe timp de noapte, astfel contribuind la reducerea riscului unui accident rutier. Fetele au participat iniţial la etapa naţională, unde juriul din Republica Moldova a decis să le ofere premiul în valoare de 500$ şi posibilitatea de a concura pentru premiul final în valoare de 2500$, prin intermediul unei platforme on-line. Juriul din Delaware a rămas profund impresionat de ideea fetelor. „Ideea fetelor de la Modern Reflections este cu atât mai preţioasă, cu cât vine să soluţioneze o problemă relevantă pentru comunitatea lor, dar şi pentru comunităţi asemănătoare, în care străzile nu sunt iluminate corespunzător şi există un risc sporit de accidente rutiere. De altfel, a fost apreciat faptul că prin această idee de afacere fetele îşi propun să creeze locuri de muncă pentru doamnele în etate, care ar putea croşeta accesoriile reflectorizante.”,  spune Julie Friezwyk, coordonatorul proiectului Diamond Challenge.

diamondSteven Mantani, voluntar la Corpul Păcii, dar şi mentorul echipei Modern Reflections a declarat: „Sunt deosebit de fericit şi mândru de succesul înregistrat de echipa mea. Cei 3000$ vor ajuta ulterior fetele să lanseze mica lor afacere.”

Proiectul Diamond Challenge este implementat în Republica Moldova de către organizația non-profit INVENTO, cu ajutorul financiar al University of Delaware – Horn Program in Entrepreneurship, al Ambasadei Statelor Unite ale Americii și al Ministerului Tineretului și Sportului al Republicii Moldova.

Sursa: http://www.civic.md/stiri-ong/28189-moldova-castigatoare-la-un-concurs-american-de-antreprenoriat.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.