49 de afaceri create de lucrătorii migranţi moldoveni sau rudele acestora vor beneficia de grant nerambursabil din cadrul Programului „PARE 1+1”

49 de afaceri create de lucrătorii migranţi moldoveni sau rudele acestora vor beneficia de grant nerambursabil din cadrul Programului „PARE 1+1”

Astăzi, 24 aprilie, s-a desfăşurat prima şedinţă a Comitetului de Supraveghere al Programului „PARE 1+1” din anul 2015, în cadrul căruia au fost acceptate spre finanţare 49 de proiecte investiţionale, depuse de lucrătorii migranţi şi rudele acestora.

Proiectele investiţionale vizează investiţii cumulative de cca 32 mil. lei, în timp ce suma granturilor solicitate din cadrul Programului reprezintă peste 9 mil. lei.

Analiza cererilor de finanţare denotă că lucrătorii migranţi moldoveni investesc economiile acumulate preponderent în Agricultură – 68% (în domeniul zootehniei, cultivării legumelor în spaţii protejate/ sere, camere frigorifice); Prestarea serviciilor – 16% (repararea şi întreţinerea auto; servicii de terasament, întreţinerea şi curăţarea clădirilor); Producere – 8% (patiserii, producerea lădiţelor de lemn, producerea cărbunelui de lemn) şi o pensiune agroturistică.

Este important de menţionat că 64% din înterprinderile acceptate de Comitetul de Supraveghere suntafaceri nou create, cu o perioadă de activitate mai mică de 12 luni, iar 58 % din administratorii afacerilor sunt tineri cu vârsta de până la 35 de ani.

Reiterăm că, în cadrul Programului “PARE 1+1” lucrătorii migranţi şi rudele acestora beneficiază de consultanţă şi informare privind oportunităţile de dezvoltare a unei afaceri, proiectele desfăşurate pe teritoriul ţării, sursele de finanţare a unui proiect investiţional, aspectele legislative ale activităţii antreprenoriale etc.

Programul PARE 1+1 se bucură de un interes sporit în rândul migranţilor şi rudelor acestora, fapt care determină creşterea constantă a numărului de persoane interesate de a se reîntoarce acasă ori a investi remitenţele în crearea şi dezvoltarea unei afaceri proprii.

Sursa: http://www.odimm.md/ro/noutati/comunicate-presa/item/227-49-de-afaceri-create-de-lucr%C4%83torii-migran%C5%A3i-moldoveni-sau-rudele-acestora-vor-beneficia-de-grant-nerambursabil-din-cadrul-programului-%E2%80%9Epare-1%201%E2%80%9D.html

Baby hit in the head by a softball airlifted to Mayo Clinic in Rochester – Bring Me The News prolotherapy doctors in michigan our team – duchenne muscular dystrophy clinic – neurology – university of rochester medical center

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.