Prima Conferinţă Naţională Pentru Antreprenoriat Social: crearea unei foi de parcurs pentru dezvoltarea antreprenoriatului social în Moldova

10 întreprinderi sociale şi organizaţii implicate în iniţiative sociale, peste 100 de participanţi şi invitaţi din Republica Moldova, România şi Ungaria – oficiali, lideri ai sectorului asociativ, parteneri de dezvoltare, prestatori de servicii sociale etc. – se reunesc la Chişinău, la 6 octombrie 2015, la prima Conferinţă Naţională pentru Parteneriat Social în Republica Moldova.

„Scopul acestui eveniment, desfăşurat în premieră la Chişinău, este sa punem bazele unei foi de parcurs privind dezvoltarea antreprenoriatului social in Republica Moldova”, afirmă organizatorii şi partenerii primei Conferinţe Naţionale pentru Antreprenoriat Social.

Prima ediţie a Conferinţei Naţionale pentru Antreprenoriat Social în Moldova prezintă mai multe modele de întreprinderi sociale din Europa şi iniţiative lansate la nivel naţional în Republica Moldova. De asemenea, conferinţa valorifică experienţa României şi a Ungariei în dezvoltarea antreprenoriatului social, precum şi experienţa Asociaţiei „Eco-Răzeni” din Republica Moldova în promovarea şi dezvoltarea antreprenoriatului social.

antrepren social

În ultimii doi ani, peste 50 de organizaţii non-guvernamentale şi donatori din Republica Moldova participă activ la un dialog axat pe oportunităţile de dezvoltare ale antreprenoriatului social în Moldova, dintre care cel puţin 16 organizaţii realizează deja afaceri sociale, chiar dacă în ţară lipseşte cadrul normativ care să reglementeze domeniul în cauză.

Evenimentul care se desfăşoară la Centrul Republican pentru Copii şi Tineret „Artico” găzduieşte şi patru ateliere de lucru în cadrul Târgului Întreprinderilor Sociale, axate pe subiecte precum: Concept, definiţii şi caracteristicile antreprenoriatului social; Antreprenoriatul social – soluţie la problemele sociale şi economice ale grupurilor vulnerabile; Tipuri şi modele de întreprinderi sociale relevante pentru Republica Moldova; Mecanisme de sprijin şi surse de finanţare a întreprinderilor sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.