Granturi pentru afaceri inovatoare

Ministerul Economiei îndeamnă antrepenorii să aplice pentru finanțare la Proiectul„Dezvoltarea afacerilor inovatoare pentru o creştere economică durabilă la nivel local”, care urmează să fie implementat în perioada 20152017 de PNUD Moldova. Data limită pentru aplicare este 27 iulie 2015.

 Solicitanții eligibili eligibili pentru schema de grant sunt întreprinderile private (cel puţin 75 procente private conform Legii privind societăţile pe acţiuni) micro, mici sau mijlocii (IMM) din Republica Moldova, create cel puţin cu doi ani înainte de data aplicării, în orice sector industrial, cu excepţia: serviciilor de catering, care oferă doar băuturi alcoolice; cazinouri, jocuri de noroc şi activităţi similare; construcția-cumpărarea de spații rezidențiale şi comerciale pentru locuinţe/vânzări; benzinării; producţia şi distribuția produselor de tutungerie; vânzarea și deservirea autoturismelor, activităţile agricole primare.

Granturile vor acoperi o sumă maximă de 8.000 USD sau maximum șaizeci de procente (60%) din valoarea totală a proiectului (care este mai mică) pentru proiectele pre-comerciale de dezvoltare a inovaţiilor. Co-finanţarea a cel puţin patruzeci de procente (40%) din bugetul total al proiectului urmează să fie asigurată de către Solicitant din investiţiile sale proprii sau din alte surse.

Proiectul şi bugetul proiectului trebuie să fie planificate astfel încât să fie finalizate în termen de 12 luni. Cu toate acestea, proiectul poate fi extins pentru şase luni suplimentare în situaţii excepţionale, la discreţia PNUD.

Sursa: http://www.mec.gov.md/ro/content/granturi-pentru-afaceri-inovatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.