Elevii de la Școala Profesională nr.2 din Bălți vor face instruirea practică în patru laboratoare moderne

elevii-de-la-Scoala-profesionala-nr-2-baltiPatru laboratoare moderne dotate cu utilaj și tehnică performantă au fost lansate vineri, 14 noiembrie curent, în cadrul Școlii Profesionale nr.2 din Bălți. În aceste laboratoare sînt instruiți în jur de 400 de elevi de la meseriile: bucătar, cofetar și brutar.

Cele patru ateliere au fost renovate și dotate cu tehnică performantă în cadrul proiectului CONSEPT, care este finanțat și implementat de Fundația Liechtenstein Development Service (LED) în parteneriat cu Ministerul Educației al Republicii Moldova. Suma totală pentru lucrările de reparație și echipament tehnic constituie 5 mln de lei.

Prezentă la eveniment, Liliana Nicolaescu-Onofrei, viceministrul Educației a mulțumit conducerii școlii, cadrelor didactice, elevilor și partenerilor de dezvoltare pentru proiectul realizat și a menționat că Ministerul Educației consideră o prioritate și promovează în continuare învățămîntul profesional prin proiectele desfășurate în acest domeniu.

„Și aici ca și în celelalte sectoare ale educației avem nevoie de acces, calitate și relevanță. Toate acestea le putem realiza doar împreună”, a spus viceministrul. Pius Frick, reperezentant LED în Moldova, a menționat că Școala Profesională nr.2 din Bălți este una dintre cele mai bune școli incluse în Proiectul CONSEPT și una dintre cele mai bune din țară.

laborator bucatar„Doi ani în urmă, aceasta era o școală-partener bună, cu rezultate bune, demonstrînd performanțe în implementarea metodologiei de predare. Insituția nu avea posibilități suficiente pentru a desfășura lecțiile practice, iar aceasta este elementul central al sistemului de instruire și formare profesională. Rezultatele bune obținute de această școală au fost motivele pentu care am decis să o susținem”, a subliniat reprezentantul Fundației LED.

Astfel, elevii de la cele trei meserii vor putea aplica în practică cunoștințele obținute în cadrul orelor teoretice, avînd posibilitatea să facă practica de instruire în cadrul școlii. Pînă în prezent aceasta se realiza la agenții economici. La întreprinderi elevii vor merge doar pentru practica de producere. La Școala Profesională nr.2 din Bălți își fac studiile, în total, 471 de elevi.

Instituția este specializată în domeniul servicii și alimentația publică și pregătește specialiști la meseriile: bucătar, cofetar, barmen, chelner, brutar și controlor casier.

La eveniment au participat oficiali din Republica Moldova, reprezentanți ai Ministerului Educației, parlamentari din Liechtenstein și membri ai Consiliului Director al Fundației LED. Proiectul CONSEPT este la cea de-a II fază de implementare și colaborează cu 24 de instituții de învățămînt, iar investițiile privind dotarea tehnică și infrastructura acestor instituții până în prezent se ridică la suma de 26 mln de lei.

La fel, în cadrul proiectului, cadrele didactice beneficiază de un program de formare metodologic, constituit din patru module, prin care au trecut circa 400 de profesori, la cel puțin un modul și circa 200 de maiștri au beneficiat de formări la meserii.

Sursa: http://unimedia.info/stiri/elevii-de-la-Scoala-profesionala-nr-2-din-balti-vor-face-instruirea-practica-in-patru-laboratoare-moderne-84464.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.