Competiția de antreprenoriat pentru liceeni și-a desemnat câștigătorii!!

competitia de antreprenDiamond Challenge Moldova, competiția de antreprenoriat pentru liceeni a ajuns la final. Pe 24 ianuarie au fost desemnați finaliștii și echipa care va merge în Statele Unite ale Americii, la Delaware, pentru ultima etapă a concursului.

Astfel, câștigătorii ediției din 2015 sunt un grup de liceeni care au dus pe piață un proiect inovativ de Smartest – o platformă de comunicare dintre profesori și elevi, informează UNIMEDIA.

Cistigători competitia de antreprenAceștia își propun să simplifice munca elevilor de după ore și să le ofere posibilitatea să-și rezolve temele pentru acasă în mediu virtual, pentru a fi notați și apreciați prin internet.
Echipa câștigătoare este formată din patru persoane, iar doi dintre ei, Adrian Sîrbu și Cristian Chivriga și-au ridicat premiul cel mare în cadrul finalei concursului. Băieții sunt elevi în clasa 11, la liceul Mircea Eliade din Capitală.

„Cred că problema cea mai mare a elevilor din Republica Moldova este că aceștia au foarte puțin timp să se pregătească pentru ore, de aceea obțin rezultate mici. Noi ne-am gândit să introducem în lumea digitală temele pentru acasă. Deci, profesorul va interacționa cu elevii folosind website-ul Smartest.md”, spune Cristian.
„Am discutat cu peste 20 de profesori și 40 de elevi, iar potrivit lor, au foarte puțin timp liber pentru a verifica teste și a-și face temele, de aceea credem că aceasta platformă îi va ajuta să câștige timp”, explică Adrian.

Echipa câștigătoare a mers acasă cu un premiu de 500 de dolari, iar ulterior, vor merge în SUA pentru a concura la etapa finală a Diamond Challenge. Cei care vor deveni câștigători acolo, vor fi premiați cu 7.500 de dolari pentru a-și realiza ideea de afacere.

La prima ediție Diamond Challenge, câștigătorii au fost un grup de tineri, originari din raionul Nisporeni, care au venit cu ideea „Bike now”. Aceștia și-au propus să aducă biciclete second hand din Statele Unite ale Americii și să le vândă pe piața de acasă cu un preț mult mai mic.

competitia de antrepren1Proiectul Diamond Challenge este implementat de către organizația non-profit INVENTO, cu ajutorul financiar al University of Delaware – Horn Program in Entrepreneurship, Ambasadei Statelor Unite ale Americii și al Ministerului Tineretului și Sportului din Republica Moldova.

Sursa: http://unimedia.info/stiri/diamond-challenge-moldova-si-a-desemnat-castigatorii–cine-a-luat-premiul-cel-mare-87520.html

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.